LEGO® Pick a Brick en Bricks & Pieces worden samengevoegd

LEGO heeft aangekondigd dat ze de Pick a Brick en Bricks and Pieces services samen gaan voegen in de komende maanden.


Heb jij wel eens gebruikgemaakt van de Bricks and Pieces en/of Pick a Brick services op de LEGO webshop (LEGO Shop@Home)? Dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat het twee aparte services zijn met elk hun voor- en nadelen. Daarnaast zijn de services best log in gebruik en niet altijd even klantvriendelijk.
The LEGO Group heeft aangekondigd dat ze de twee services samen gaan voegen tot één nieuwe service (Pick a Brick) waarbij het een pak gemakkelijker zal zijn om door 1 catalogus te zoeken. Deze samenvoeging zal resulteren in snellere verzending van de top 1600 onderdelen (binnen de 5 werkdagen), ook zullen de prijzen van de onderdelen goed op elkaar afgestemd worden. Hier zijn enkele uitzonderingen (bijzondere kleuren, prints, etc.) bij mogelijk, maar in feite zal je voor dezelfde soort onderdelen een gelijke prijs betalen ongeacht de kleur.
Tevens zal er een onderscheid zijn tussen ‘Standard’ en ‘Bestseller’ elementen. Bestseller elementen zullen vanuit Polen verscheept worden met track and trace. Standard elementen vanuit Billund en zonder track and trace.
Door de merge zal je ook grotere orders kunnen plaatsen in 1 keer.

 

Lancering nieuwe Pick a Brick service

De nieuwe PaB service is vanaf februari beschikbaar in Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Nadien zal er een globale roll out gebeuren. Er wordt door LEGO aangegeven dat ze de eerste tijd wat langere verzendtijd verwachten vanwege drukte. Er wordt ook aangegeven dat ze de service de komende tijd gaan monitoren, zodat ze eventuele kinderziektes kunnen opsporen en verhelpen.
Er zal ook een opsplitsing komen van het winkelmandje voor elk element type. ZO zal je duidelijk het verschil zien tussen Bestseller en Standard elementen en van waar ze verstuurd worden (Billund, Polen of VS). Bij bereiken van een minimum threshold, zullen er geen handling fees aangerekend worden. TLG zal constant hun process aanpassen om deze handling fees te vereenvoudigen en te beperken.

 


Pick a Brick Hub

Er komt ook een nieuwe pagina beschikbaar op LEGO Shop@Home die ze de Pick a Brick Hub noemen. Hier zullen meer services aan toegevoegd worden, waaronder Build a Mini (BaM). Zodeonde kun je nu ook online Minifigures samenstellen zoals dat ook mogelijk is in de LEGO Stores. De unieke onderdelen voor deze service zijn enkel via BaM verkrijgbaar en worden niet via Pick a Brick verkocht.