Happy 2022

Brickantiers Happy 2022!

Zondag 23 januari kwamen de Brickantiers samen om het nieuwe Lego jaar in te zetten. Afspraak weer in onze gekende stek in Wijnegem.

Focus, zoals altijd bij onze Nieuwjaarslunch op bijpraten, gezellig samenzijn, plannen en een leuke activiteit.

Ook het moment waar de leden zich laten vergezellen van hun partner en/of kinderen. De talrijk aanwezige kids werden door ons bestuur verrast met een klein setje. Bij sommigen direct het sein om te beginnen bouwen. Opvolging voor onze club dus gegarandeerd!

De huidige omstandigheden zorgden er nog voor dat de groepjes aan tafel beperkter waren als anders, maar dat heeft ons niet tegenhouden er een geslaagde afspraak van te maken.

Het “buikje” van Spike was ondertussen beschikbaar. De leden die onze club Brickhead hadden gekocht kunnen hem daarmee nu ook echt afwerken.

 

Om ook voor wat spanning te zorgen hadden we een opdracht voorzien voor onze leden. In een display waren 20 minifigs uit de gekende CMF series. Het was aan onze leden om te raden uit welke serie elke minifiguur kwam. De winnaar kreeg een Lego kerstsetje als hoofdprijs, alle andere deelnemers mochten blind een setje uit de grote doos kiezen.

En of het niet evident was! En spannend! Want jawel, er was een ex aequo! Jelle S. en Christophe S. hadden beiden 4 juist geraden nummers! Een schiftingsvraag heeft dus bepaald wie de grootste CMF-kenner zou worden.

De beslissende vraag was : uit 1 CMF zitten niet 1 maar 2 minifigs in het display, welke serie? Wie het er dichtste bijzat werd de uiteindelijke winnaar. Christophe trok hier uiteindelijk aan het langste eind en mocht de hoofdprijs meenemen naar huis.

Het was een leuke afsluiter van een prettig weerzien en een goede start van een nieuw Brickantiers jaar!

Tot een volgende afspraak!