Bricks for All, Veiling tvv Oekraïne

2 weken geleden begon het zo…

“We vangen een Ukrainse familie op en tijdens de verhuis (vrij maken van kamers voor hen) heb ik vastgesteld dat ik veel Lego heb… En dan dacht ik…Kunnen jullie geen veiling doen op de beurs? Ik wil een hoop mooie spullen geven. Bedoeling is dat de volledige opbrengst naar een Ukraine gerelateerd goed doel gaat”.

De Brickantiers hebben geen moment getwijfeld. Op Bricks For All gingen we een veiling houden! Een steentje bijdragen want een goed doel hadden we altijd al belangrijk gevonden. Behalve veel promotie maken voor de te veilen stukken kon er vooraf niet heel veel gebeuren. Alles zou afhangen van het aanwezige publiek.

We kregen van heel wat FB groepen de toestemming om de veiling aan te kondigen. 2 weken lang hebben we die groepen dan ook “bestookt” om zoveel mogelijk mensen warm te maken om te komen meebieden. Eens de eerste items online aangekondigd waren gebeurde iets wat we niet verwacht hadden. Uit alle hoeken kwamen extra donaties van andere AFOL’s. Sets, exclusieve items, maxifigs, een workshop van een Legomaster en zelfs een golden ticket voor BAM mochten mee geveild worden. De AFOL community liet duidelijk hun hart spreken en stond als 1 blok achter het initiatief van de bezieler Jan Vanden Berghe.

De lijst werd langer, de volgorde voor veiling moest bepaald worden en de startprijzen moesten vastgelegd worden.

De berichten vooraf hadden al aangegeven dat er bieders gingen zijn, de vraag was alleen hoeveel. Om 14.30u was het dan eindelijk zover! En de opkomst was veelbelovend!

Ik geef toe, de eerste minuten waren wat onwennig, spannend, nerveus, met trillende stem maar het openingsbod op het eerste item (set 21023 Flatiron Building) was er! De bedoeling was zoveel mogelijk items verkocht krijgen aan (misschien) leuke prijzen voor de bieders en op een mooi bedrag te kunnen afsluiten. De stress was weg en de potentiële kopers bleven bieden. De displays, Duplo sets, minifigs, maxifigs, lampen, vlaggen, exclusives, MOC’s, houten bankjes, workshop, golden ticket… ALLES werd verkocht!!

De Slave I (75060) werd als laatste geveild en bracht maar liefst 345,- Euro op!

We kondigen dan ook met veel trots aan dat het totaal behaalde bedrag van ons veiling voor het goede doel 2.280,- Euro werd. Dat bedrag gaat dus integraal naar hulp voor Ukraine. Meer bepaald, hiermee zal brandstof voor de bussen van Marioepol mee betaald zodat de mensen de stad uit raken. Het andere deel gaat naar de opvang van de vele achtergelaten dieren. Ook de dieren uit de zoo zullen hiermee geholpen worden.