Lego Sharing is caring… Brickantiers meet WZC Briels – ZPW

Lego Sharing is caring… Brickantiers meet WZC Briels – ZPW
De bewoners van het woonzorgcentrum Briels in Melsele Beveren zijn sedert eind vorig jaar gefascineerd door het bouwen met Lego. De Lego microbe heeft hen echt te pakken en elke week kijken meer en meer bewoners uit naar vrijdagnamiddag met hun (en ons) favoriete blokje. Het is niet alleen een leuk tijdverdrijf maar ook héél goed voor de fijne motoriek!
Na het bouwen van meerdere 3 in 1 creator sets hunkerden ze naar meer, lees groter !
Bert, 1 van onze Brickantiers clubleden is kinesist in het WZC en vroeg aan andere leden van onze club of iemand een “grote” set had om even uit te lenen. Al snel werd de Big Ben (set 10253) aangeboden. Het is een creator expert set van 4163 steentjes, een flinke uitdaging dus.
Onder begeleiding van de ergotherapeute, de animatrice en een vrijwilligster hebben de WZC AFOLS zich week na week geamuseerd. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Sorteren, stappenplan lezen op de laptop en bouwen! Teamwork makes the dream work! De Big Ben is helemaal gebouwd!
Fantastische foto’s zodat we kunnen meegenieten. De volledige Brickantiers familie is supertrots op de bewoners van WZC Briels!

 

De Brickantiers hebben al een volgende uitdaging voor jullie klaar…
Dit keer de Tower Bridge (set 10214) met 4295 parts! Veel plezier ermee en we kijken al uit naar het resultaat !