Amber Veyt eerste Belgische met eigen lego set.

Media alert: De LEGO Groep vervult droom van Belgische Amber met de nieuwe Disney ‘Hocus Pocus: The Sanderson Sisters’ Cottage’ set

Allereerste Belgische fan krijgt eigen LEGO set

Antwerpen, 28 juni 2023 – De LEGO Groep onthult een set die iedere bouwer zal betoveren: de LEGO® Ideas Disney Hocus Pocus: The Sanderson Sisters’ Cottage set. De set is ontworpen door Belgische LEGO fan Amber Veyt, afkomstig uit Lokeren, via het LEGO Ideas platform. Ze baseerde zich op het iconische huis uit de succesfilm Hocus Pocus (1993). Hiermee komt het magische verhaal dat plaatsvond in het Sanderson huis opnieuw tot leven in LEGO stenen. 

Het is meer dan 30 jaar geleden dat de originele Hocus Pocus film in première ging. Vorig jaar verscheen het langverwachte vervolg Hocus Pocus 2, waarin het verhaal van de geliefde personages werd vervolgd. Fans kunnen nu thuis hun eigen stukje Hocus Pocus geschiedenis bouwen dankzij Amber en de LEGO Groep.  

Amber Veyt, een 26-jarige Belgische LEGO én Hocus Pocus fan, creëerde het originele ontwerp via het platform LEGO Ideas.

Toen de LEGO Groep mij vroeg wat ik ervan zou vinden als mijn set werkelijkheid zou worden kon ik alleen maar antwoorden met de woorden ‘it would be a dream come true’. Al mijn vrije tijd gaat namelijk naar het ontwerpen van nieuwe sets. Je set zien veranderen in een echte LEGO doos is dan ook een hele eer ”, zegt Amber Veyt.

De 2.316 steentjes tellende set heeft een volledig gedetailleerd interieur, compleet met favoriete rekwisieten uit de film in LEGO vorm, en niet te vergeten zes nieuwe minifiguren: de iconische drie Sanderson Sisters, Max, Danni, Allison & Thackery Binx als de zwarte kat.

Het huisje kan, zoals in de films, ook worden omgetoverd tot het Sanderson Witch Museum door eenvoudig de bewegwijzering van het museum, wat afzetkoorden en een kassa toe te voegen.

Elke ontwerper krijgt ook steeds een hint naar zichzelf in zijn of haar eigen set.

Bij elke LEGO Ideas set zijn dit telkens subtiele zaken. Denk bijvoorbeeld aan een rugzak die verwijst naar de passie voor reizen van een ontwerper. Ik heb de kans gekregen om mijn naam en geboortedatum op 1 van de grafzerken te plaatsen.

De LEGO Ideas Disney Hocus Pocus – The Sanderson Sisters’ Cottage set is voor LEGO VIPs verkrijgbaar vanaf 1 juli op www.LEGO.com/Hocus-Pocus en in LEGO Stores, en voor iedereen vanaf 4 juli 2023. De adviesprijs is €229,99. 

Designer meet & greet

Disney en LEGO fans die als een van de eersten de LEGO Ideas Disney Hocus Pocus: The Sanderson Sisters’ Cottage set willen bemachtigen kunnen gelijk het creatieve brein achter de set, Amber Veyt, ontmoeten tijdens haar bezoek aan de LEGO stores in België. Zij is aanwezig voor een ontmoeting en signeersessie op de volgende locaties: 

Zaterdag 1 juli, 10:00 – 12:00 – LEGO Store Wijnegem

Zondag 2 juli, 11:00 -13:00 – LEGO Store Brussel

Over LEGO Ideas 

LEGO® Ideas biedt fans de mogelijkheid om hun eigen stenen creaties in te zenden, met de kans om hun concept tot leven te laten brengen met de hulp van LEGO meesterontwerpers en een deel van de winst. Kijk voor meer informatie op https://ideas.lego.com.

 

Bron: https://lego.prezly.com/media-alert-de-lego-groep-vervult-droom-van-belgische-amber-met-de-nieuwe-disney-hocus-pocus-the-sanderson-sisters-cottage-set