Lego® zal vanaf 2022 de plastieken zakjes vervangen door papieren versies.

In het financieel verslag van LEGO® staat een update over het initiatief om de plastieken zakjes in de sets te vervangen door papieren versies.: “[We] hebben een succesvolle test met de papieren zakjes uitgevoerd en zullen de plastieken zakjes uitfaseren vanaf begin 2022”

Begin september 2020 werd de intentie om deze vervanging uit te voeren voor het eerst vermeld.

Bijkomstig zal de plastieken verpakking van baseplates uitgefaseerd worden en vervangen worden door kartonnen sleeves. Hieronder de officiele verklaring van LEGO®:

Over the next few months you will likely see some products with “retiring soon” branding or perhaps a local retailer reporting that they are no longer able to order certain products. We want to share ahead of time that there is no need to be alarmed about baseplates.

In 2022, baseplates will be changing from their current plastic packaging to more sustainable paper packaging. Besides packaging, there are no additional changes with the LEGO baseplates and you will still be able to get the same colours and sizes in 2022 that you can purchase today. You can expect to see the new packaging around March 1, 2022.